Pagani Huayra - Bloemendaal Classic & Sportscars (2024)

Verkoopinformatie

Trots, blij, niet verwacht ooit zoiets unieks in de showroom te hebben staan, onder de indruk,…enz. Zo maar een paar woorden om uit te drukken wat onze gevoelens zijn als we deze zeer exclusieve Pagani Huayra in onze showroom zien staan. En iedereen is het er wel over eens dat ook een jonge auto als deze wel degelijk past tussen klassiekers en youngtimers door het eigenlijk vreemde gegeven dat de auto direct vanaf nieuw al een legendarische status had, en dit altijd zal behouden. Dit is te wijten aan diverse zaken die andere fabrikanten in deze klasse van supercars en hypercars niet of nauwelijks kunnen behalen.

De auto heel goed bestuderend valt al snel op hoe goed de algemene bouwkwaliteit is. Een afwerking van dit niveau komt in deze klasse minder vaak voor dan men zou verwachten. Bij velen lijkt het mooi, en als je dan verder kijkt, dan is het allemaal net niet. De Pagani Huayra heeft andere maatstaven. Hier is perfectie de standaard. Neem bijvoorbeeld de aandrijftechniek, waarvoor Mercedes Benz AMG speciaal voor de Huayra een 6 liter, V-12 Bi-turbo met 730 pk en maar liefst 1000 Nm. bouwde. De krachtpatser is gekoppeld aan een sequentiële 7-versnellingsbak die alle vermogen naar de achterwielen brengt.Voor wie vast in de lederen stoelen gedrukt wil worden heeft geen klagen overigens, want de prestatie zijn fenomenaal. Acceleratie van 0-100 km is gedaan in 3.2 seconden en de topsnelheid ligt op maar liefst 370 km/h.

Het interieur is overweldigend in aanzicht en afwerking. Ieder detail, elke schakelaar en elk paneel is uit hoogwaardig materiaal gemaakt, waarbij aluminium en het mooiste leder de boventoon voert. En alles is gemaakt met die altijd weer aanwezige perfectie. Ook de liefhebbers die meer van het strakke design houden, kijken hun ogen uit en vinden allemaal dat het prachtig bij de auto past. Het design van met name interieur oogt extreem en dat is het misschien ook, maar het is zo geweldig mooi gemaakt dat het nauwelijks onder woorden te brengen is. We zullen er dan ook niets meer over zeggen, want de foto’s zeggen genoeg…

Deze unieke Pagani Huayra heeft als bouwjaar 2013, en is direct na aflevering bij Pagani Duitsland in een buitenlandse verzameling terecht gekomen. In 2015 is de auto daar ook geregistreerd, maar heeft desondanks nooit op de weg gereden. De kilometers gemaakt voor aflevering, staan nog steeds op de teller: slecht 38…. De auto is dus nog volledig nieuw en op diverse plaatsen, zoals bij de instap en op de pedalen zit zelfs nog de af-fabriek beschermfolie. Vanzelfsprekend heeft de auto wel zijn voorgeschreven onderhoudsbeurten gehad en is alle documentatie hiervan aanwezig.

De kleur Grigio Clemente Grey is naar onze mening een van de mooiste, en een schitterende combinatie met het rode en crème lederen interieur. Dat de auto compleet van carbon is gemaakt mag natuurlijk ook gezien worden en de donker gekleurde delen is dan ook het zichtbare carbon, voorzien van blanke lak. De structuur en de wijze waarop dit is gemaakt en afgewerkt is daardoor heel goed te zien en erg indrukwekkend omdat het handmatig wordt gemaakt en dus arbeidsintensief is, maar vooral een grote mate van specialisatie vergt.

De lijst met opties bevat onder meer:Ceramic /Vermiglio lederen interieur, op maat gemaakt lederen kleding- en kofferset, achteruitrijcamera, parkeer sensoren, medium maat stoelen en rode remklauwen.

Deze “one owner” Pagani Huayra is een van de meest snelle en begeerlijkste hypercars en mede door zijn absolute nieuwstaat en alleen aflevering kilometers, de ultieme toevoeging aan een collectie.

Technische informatie

Motor
V-12 Twin Turbo Mercedes-AMG
Brandstofsysteem
Bosch HFM injectie
Cilinderinhoud
5980 cc
Vermogen
730 pk. bij 5800 t/pm.
Koppel
1000 Nm. van 2600 t/min tot 4200 t/min.
Topsnelheid
370 km/h
Acceleratie 0-100 km/h
3.2 sec.
Gewicht
1350 kg.
Versnellingsbak
7 versnellingen sequentieel

Opties & accessoires

Ceramic /Vermiglio lederen interieur

Op maat gemaakt lederen kleding- en kofferset

Achteruitrijcamera

Parkeer sensoren

Medium maat stoelen

Rode remklauwen

Historie

Horacio Pagani is de oprichter en fabrikant van het inmiddels wereldbekende Pagani Automobili. Het was zijn droom om een zogenaamde superauto te bouwen. Al in 1988, toen hij nog voor Lamborghini werkte, liet Pagani een ontwerp zien aan de bekende Formule 1-coureur Juan Manuel Fangio. De auto zou ter ere van hem Fangio F1 genoemd worden. In 1992 begon Pagani met het testen van een prototype en het eerste model werd getest in de windtunnel van raceteam Dallara in 1993. Niet lang daarna zou Fangio Pagani introduceren bij Mercedes-Benz, waarvoor de coureur vele overwinningen had behaald. Mercedes-Benz zag het potentieel in de auto en zegde officieel een V12-motor toe in 1994.

Na veel ontwikkelingswerk en testen kreeg Pagani in 1999 goedkeuring voor de Zonda C12. De auto werd op de Autosalon van Genève gepresenteerd en was van meet af aan een iconische auto door zijn extreme uiterlijk, zijn fenomenale prestaties en idem bouwkwaliteit. De rest is eigenlijk geschiedenis kunnen we zeggen, want vanaf de eerste dag is het merk een succes gebleken en worden de auto’s als ware kunstwerken beschouwd. De prijzen die er voor worden betaald gaan in dezelfde stroom mee, want het zijn heel goede beleggingen gebleken.

De opvolger van de Zonda had de zware taak wellicht nog extremer en beter te moeten zijn. Extremer qua uiterlijk is de in 2011 gepresenteerde Huayra gelukkig niet geworden en hij ziet er ten opzichte van de Zonda zelfs mooier uit qua lijn en verhoudingen. Technisch werd weer op Mercedes vertrouwd met een 730 pk en maar liefst 1000 Nm leverende V-12 bi-turbo.

De Huayra is inmiddels ook in enkele uitvoeringen gebouwd, waarbij het de voorganger in exclusiviteit en prestaties weer moest overtreffen. In de markt van de zogenoemde supercars en hypercars behoort Pagani dan ook tot de top.

Pagani Huayra - Bloemendaal Classic & Sportscars (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 5372

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.